Smarthus

Smarthus er ikke uten grunn det nye store på markedet. Smarthus teknologien gir deg muligheten til å forsikre deg om at alt hjemme er som det skal. Se våre smarte produkter her.


PS. Under produkt-bildene kan du lese flere detaljer om hva er smarthus, og hvorfor du bør velge det.

195 treff

Planlegg ditt smarthus og finn løsningen som passer deg

Sett enkelt opp ditt eget smarthus, velkommen til fremtidens hjem. Kostnader og utslipp holdes nede ved at systemet optimaliserer ditt strømforbruk. Utstyret finner du hos oss.
Det finnes mange forskjellige smarthusløsninger på markedet. Vi har blant annet produkter som støtter de kjente protokollene som Zigbee, Z-Wave, Bluetooth og WiFi i tillegg til Radio-signaler. Du kan også lese mer i vår guide om forskjellige smarthus-system her.

Hva er smarthus?

Lurer du fortsatt på hva er smarthus egentlig?

Smarthus er et begrep for installasjoner som kobler alle elektriske komponenter sammen i et system, slik at du kan styre hvordan, og når de skal operere. Systemet kobles enkelt opp mot en telefon, slik at du kan styre hjemmet ditt der du er.


Du har mulighet til å begynne i det små, med kun en enkelt lampe som du kobler til. Du kan også koble på hele huset med mange diverse funksjoner, slik at du har full kontroll. Her er det kun fantasien som setter grenser.


Noen eksempler på praktisk bruk kan være styring av lys og varme. Ofte benyttes trådløse brytere. Da kan du velge å plassere en lysbryter/dimmer på utradisjonelle, men mer hensiktsmessige steder. Du kan også tilknytte systemet til en telefon. Styr enhetene via den uten at du trenger å reise deg.  Det kan være lyset i stua, som lamper over spisebordet eller musikken.

Med sensorer kan lyset være på når det er innenfor gitte lysmengder i rommet og hvis det er bevegelse der. Ikke noe mer lys som står på i rom hvor det ikke er noen! 

Hvis man vil gå til neste steg, kobler man opp temperatursensorer for styring av varme, vifter og solavskjerming. Slik kan du holde en gitt temperatur uavhengig av ytre omstendigheter. Og om du ønsker det, kan du enkelt endre den innstilte temperaturen med telefonen din, uansett hvor du befinner deg. 

Det finnes også sensorer for brann, innbrudd og vannlekasje som kan knyttes til for varsling og skadebegrensning.

Smarte hjem gir deg muligheten til å gjøre hjemmet ditt tryggere. Om du ønsker det, kan du ved ett enkelt trykk gjøre alle de tilkoblede enheter strømløse. Dette reduserer faren for brann, enten om natten når du sover, eller på dagen når det ikke er noen hjemme. Lysene kan enkelt reguleres etter lysbehov, og kan også brukes til å simulere at noen er hjemme i huset mens du egentlig er på ferie. 

Smarte hus gjør dessuten at strømforbruket kan skreddersys etter deg og dine behov. Og det kan optimaliseres slik at de elektriske kostnadene holdes nede. 

Hvorfor velge smarthus

La oss oppsummere hvorfor velge smarthus her:

  • Sikkerhet: Forsikre deg enkelt om at kaffetrakteren er av, eller skru av det lyset du glemte med et trykk. Diverse sensorer som overvåker boligen ditt
  • Bedre kontroll på energiforbruket: Ved å kontrollere husets elektriske komponenter blir boligen tryggere samtidig som den kutter kostnadene ved å tilpasse energiforbruket. Du kan velge hva tid på døgnet belysning og varme skal stå på
  • Komfort: Du kan enkelt skru «alt av» eller «alt på» ettersom du forlater og ankommer boligen. Styr lys og varme på en enkel måte
  • Moderne: Styr hjemmet ditt fra telefonen din uansett hvor i hjemmet ditt du er, eller om du er på stranda, jobben eller hytta. Et smarthus er en intelligent bolig som tilpasser seg deg. Dette vil gi deg en enklere hverdag med økt komfort
  • Klimatiltak. Enkelte innvesteringer i energi- og klimatiltak kan bli støttet av Enova. Sjekk selv her